A jövő iskolája
Iskolánkról
A beruházás
Aktuális
Sajtószoba
Tanári
Jövő tv
Pályázatok
Kapcsolat
 

Az iskola-felújítás a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által kiírt, KMOP-4.6.1-2007-0132 azonosító számú, „Az Érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola komplex fejlesztése, a minőségi oktatás fokozása, a versenyképes tudás elsajátítása érdekében, a racionális és hatékony működés kialakítása, komplex esélyegyenlőség és a magas fokú környezetvédelem jegyében” című pályázaton elnyert 250 millió forintos európai uniós támogatás és az érdi polgárok összefogása révén valósulhat meg.  
 
A beruházás
Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata 2007 novemberében 250 millió forintos pályázati pénzt nyert a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség közoktatási intézmények beruházásainak támogatására kiírt pályázatán, ami lehetővé tette a Gárdonyi Géza Általános Iskola rekonstrukciós terveinek megvalósítását. Az érdi pályázatírókat dicséri, hogy 14 pozitívan elbírált anyag körül városunk a harmadik legmagasabb összegű támogatást nyerte el.

Az Európai Unió által biztosított 250 millió forintos támogatás Érd anyagi szerepvállalásával kiegészülve a 21. század követelményeihez méltón megújuló iskola átfogó bővítéses rekonstrukcióját szolgálja. Az újjáépülő Gárdonyi Géza Általános Iskola minden szempontból megfelel majd a minőségi oktatás 21. századi követelményeinek.

A felújítás után 2009 szeptemberétől a mostani, több épületes megoldás helyett egy tömbben tanulhatnak majd a diákok. Az összesen 4100 négyzetméter területű intézményben huszonnégy tanterem, több szertár és úgynevezett kiszolgálóegység kap helyet, valamint egy nagy közösségi tér - aula – is megépül. Az iskola természetesen akadálymentes lesz, így a mozgásukban korlátozottak is gond nélkül közlekedhetnek a számukra kialakított lift, rámpák, jelzőrendszer segítségével.

Megújul a csatornahálózat is, önállóvá válik a fűtés, az energiafelhasználás jelentős részét pedig napkollektorral oldják majd meg, ami jelentősen csökkenti a kibocsátott égéstermékek környezetszennyező hatását. Az iskolaépület mellett megújul az udvar is: a tereprendezés után parkosítják, illetve megfelelő térburkolattal látják el a területet. De nemcsak az épület, hanem az iskola belső berendezése is 21. századi lesz, hiszen az új intézményben korszerű nyelvi labor, modern szertárak, digitális táblák, elektronikai berendezések állnak majd a diákok és a tanárok rendelkezésére.

A munkálatok ideje alatt – a felújításhoz igazított tanrenddel – az iskola folyamatosan üzemel. A műszaki átadás tervezett időpontja 2009 novembere. A munkálatokat a Progress-B'90 Zrt., a műszaki ellenőri feladatokat pedig a Volmer Kft. végzi. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség képviseletében közreműködő szervezetként a Váti Kht. jár el. A felújítás nem kezdődhetett volna meg a győztes pályázat nélkül, amely mindenekelőtt az összefogásnak és a kiváló pályázatíró csapatnak, a Rekontir Kft-nek köszönhető.

A beruházással kapcsolatos legfrissebb híreket az Aktuális rovatban találhatja. A beruházásról megjelent sajtóanyagokat a Sajtószoba menüpont alatt olvashatja el.
 
 
 
     
   
Impresszum Adatvédelmi nyilatkozat  
   
 
Akik a megvalósulást segítik
Érd Megyei Jogú Város
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
VÁTI Kht.
Progress-B'90 Zrt.
VOLMER Kft.
Budapest Investment Zrt.
Dr. Printz és Társa Kft.


 
Levél a szerkesztőnekNyitólap