A jövő iskolája
Tanári
Faliújság
Szülőknek - diákoknak
Kapcsolat
Letölthető dokumentumok
Jövő tv
Pályázatok
Kapcsolat
 

Az iskola-felújítás a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által kiírt, KMOP-4.6.1-2007-0132 azonosító számú, „Az Érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola komplex fejlesztése, a minőségi oktatás fokozása, a versenyképes tudás elsajátítása érdekében, a racionális és hatékony működés kialakítása, komplex esélyegyenlőség és a magas fokú környezetvédelem jegyében” című pályázaton elnyert 250 millió forintos európai uniós támogatás és az érdi polgárok összefogása révén valósulhat meg.  
 
Tanári
Faliújság
Gimnáziumi beiskolázás
A Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium 24 új tanteremmel, 5 szaktanteremmel (nyelvi laboratórium, informatika és természettudományi terem, könyvtár, digitális terem) és több csoportszobával rendelkező, 2009-ben átadott új épület. A gimnáziumi tagozatra 70 tanulót várunk a 2011. szeptemberében induló két 9. osztályunkba.

Mindkét osztály általános tantervű, de az egyik emelt nyelvi, heti 5 órában tanulhatják a gyermekek az első idegen nyelvet, az angolt (tagozat kód 01), vagy a németet (tagozatkód 02). A második idegen nyelv lehet még olasz, vagy spanyol. A másik osztályban (tagozati kód 03) lehetőség nyílik az informatika magasabb óraszámban történő tanítására.

A gimnázium támogatja azoknak a diákoknak a tevékenységét, akik a természettudományos kutatással kívánnak foglakozni. Mindezeken túl lehetőség nyílik a művészeti tevékenység folytatására, a választható tárgyak sorában szereplő tánc és drámából akár az érettségiig is el lehet jutni. Külföldi tanulmányutakkal (Görögország, Franciaország, Anglia) lehetőség nyílik az adott évfolyamon elsajátított ismereteknek (történelmi, irodalmi, művészeti) az eredeti helyszíneken való elmélyítésére.

Ha felkeltettük érdeklődését, és szívesen megismerkedne közelebbről is iskolánkkal, szeretettel várjuk 2010. november 23-án 10.00 órakor kezdődő Nyílt napunkon, ahol készséggel válaszolunk kérdéseire, legyen szó az általános iskolai vagy a tervezetett gimnáziumi oktatásról. A Nyílt nap alkalmából a megújult iskolaépület bejárására is lehetőséget biztosítunk.

A felvételi eljárás rendje a jelentkezők szempontjából:
Nyílt nap: 2010. november 23. 10.00 óra
Központi felvételire jelentkezés: 2010. december 10.
Központi felvételi megírása: 2011. január 22. 10.00 óra
Pót központi felvételi megírása: 2011. január 27. 14.00 óra
Jelentkezési lapok beküldése: 2011. február 18.
A tanulói adatlapok módosításának lehetősége: 2011. március 17-18.
Beiratkozás a középfokú iskolába: 2011. június 29.

A gimnázium azokat a tanulókat várja, akik magyar nyelv és irodalomból, idegen nyelvből, matematikából, történelemből legalább jó eredményűek. Felvételi pontszámítás: 50% központi írásbeli eredmény és 50 % a fent említett tantárgyak 8. félévi átlaga.

Infovonal:
telefon: 06-23-365-140

Sikeres pályázatok
Sikeres Európai Uniós pályázatok segítségével megújul az iskolai nevelés-oktatás tartalma. A gyermekek számára érdekes és izgalmas munkaformák bevezetésével, az új taneszközök alkalmazásával meggyőződésünk szerint nő az esélyegyenlőség, az egyenlő hozzáférés esélye.

Almát kap minden nap minden iskolás!
Szeptember 22-e és október 22-e között egy hónapon keresztül Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata révén minden tanuló minden nap egy egészséges, jó minőségű, finom almát kap az iskolában. A gyermekek és szüleik örömmel fogadták idén is ezt a kezdeményezést. Az iskola boldogan vállalta a szervező szerepet ebben a nemes akcióban.

Első igazgatói dicséretek
A jövő iskolájában eddig három tanuló részesült igazgatói dicséretben. A tanévnyitó ünnepélyen vehette át Bagdi Ákos 6.a osztályos tanuló azt az elismerést, amiért a korosztályos Karate Világbajnokságon Görögországban ezüst érmet szerzett. Polgár Alexandra 2.b osztályos tanuló Nemzetközi Rajzversenyen 3. helyezést ért el. André Péter 3.a osztályos tanuló az érdi Szepes Gyula Művelődési Központ által szervezett Elek Apó meséi című pályázaton 1. díjban részesült.

A jövő iskolája várja az új tanulókat
Ezúton is szeretnénk köszönteni Önöket és gyermekeiket, az érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola nevében. Intézményünk a Tusculanum városrészben található alapképzést nyújtó nyolc évfolyamos iskola. A 2009/2010-es tanévben az első évfolyamon két-három párhuzamos osztályt indítunk.
Tovább...

A parlagfűmentes környezetért
Egyre több diákunk panaszkodik allergiás tünetekkel. Iskolánk nevelőtestülete elhatározta, hogy próbáljunk meg közösen tenni annak érdekében, hogy kevesebb parlagfű virágozhasson környezetünkben.
Tovább...
 
 
 
     
   
Impresszum Adatvédelmi nyilatkozat  
   
 
Akik a megvalósulást segítik
Érd Megyei Jogú Város
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
VÁTI Kht.
Progress-B'90 Zrt.
VOLMER Kft.
Budapest Investment Zrt.
Dr. Printz és Társa Kft.


 
Levél a szerkesztőnekNyitólap