A jövő iskolája
Tanári
Jövő tv
Pályázatok
Kapcsolat
 

Az iskola-felújítás a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által kiírt, KMOP-4.6.1-2007-0132 azonosító számú, „Az Érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola komplex fejlesztése, a minőségi oktatás fokozása, a versenyképes tudás elsajátítása érdekében, a racionális és hatékony működés kialakítása, komplex esélyegyenlőség és a magas fokú környezetvédelem jegyében” című pályázaton elnyert 250 millió forintos európai uniós támogatás és az érdi polgárok összefogása révén valósulhat meg.  
 
A jövő iskolája
Aktuális
Ez történt az alapkőletétel óta
 
A szerződési feltételeknek megfelelően 2008. április 1-jén megtörtént a szükséges munkaterület átadása-átvétele, és a kivitelező cég az organizációs tervek szerint megkezdte az előkészítő munkákat.

2008. május 16-án az iskolai tanévzáró ünnepség keretében megtörtént az új épület alapkőletétele, és megkezdődött az építkezés. A földszintes régi „A” jelű iskolaépület és a környező térburkolatok elbontásra kerültek, és megtörténtek a szükséges ingatlanon belüli közműkiváltások. A durva területrendezést és kitűzést követően, az alapozási földmunkák következtek, majd megindultak az alapozási munkák. Máig az új épületalapozási szerelő betonok, sávalapok és alaptestek, kisebb teherhordó szerkezeti tartóelemek készültek el. Az építés helyszínén most a talpgerendák vasszerelési, zsaluzási munkái folynak.

Az I. fokú építésügyi hatóság 2008. augusztus 18-án kivitelezés ellenőrzésre vonatkozó helyszíni szemlét tartott, s megállapította, hogy az ott tapasztaltak megfeleltek a jogerős építési engedélyben és tervdokumentációban előírtaknak. A tanévkezdésre, 2008. szeptember 15-re, elkészültek az átmeneti közlekedő utak, korlátok, rámpák, védőpalánkok, átmeneti térvilágítás. A tanítás szeptemberben biztonságosan megkezdődött az intézményben.

2009. szeptember 30.

Vissza az előző oldalra


 
     
   
Impresszum Adatvédelmi nyilatkozat  
   
 
Akik a megvalósulást segítik
Érd Megyei Jogú Város
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
VÁTI Kht.
Progress-B'90 Zrt.
VOLMER Kft.
Budapest Investment Zrt.
Dr. Printz és Társa Kft.


 
Levél a szerkesztőnekNyitólap